Şule Can

Samandağ’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi ve Almanya Köln Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünden, doktorasını Binghamton Üniversitesi (ABD-New York) Kültürel Antropoloji bölümünden aldı. 2019 yılında Waterloo Üniversitesi (Kanada) Antropoloji bölümünde doktora sonrası saha araştırmacısı olarak çalıştı. Çalışma alanları Antakya sözlü tarihi, sınır antropolojisi, mülteciler, göç politikaları, etnisite ve din konularını içermekte, bu konularda çeşitli makaleler ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
Yazılar

Kavga, Sevda ve Hafıza – Antakya
Şubat 27, 2023--- Büyüyor öfkem. Her an biraz daha. Öfkem engel gözyaşlarıma. Enkaz altında kalmayan bedenim gibi dimdik kalmalıyım şimdi. O yıkılmayan son bina gibi. Büyüyor öfkem. Enkaz altında çığlıkları duyarken, çok geç olmasa belki de…

Tammuz’a kurban, hasada dua, halklara selam: Evvel Temmuz
Temmuz 9, 2022--- Evvel Temmuz[1]“Aklımdan Evvel Temmuz’a dair şiir dizeyimHaziran’ın son günü komşuların koşuşturmalarını görelim yoğrulmuş börekleri getirmek için fırına uçarak giderler bayram günüdür dediklerinde herkes uykusundan erken kalkar erkekler kıyafetlerini ve kadınlar da ördüklerini giydi kızım özel iplikten biçilmiş…

Zor Zamanların Bilinmeyen Yüzleri: Antakyalı Ortodoksların Yaşadığı Ekonomik, Kültürel ve Sosyal Sorunlar
Aralık 27, 2021--- Bu yazı, 2017 yılında tamamlanan Sivil Düşün Platformu desteğiyle Ortadoğu Arap Halkları Araştırma Enstitüsü bünyesinde yapılan Antakya’da Arapça ibadet eden Rum Ortodoks Hıristiyan etno-dinsel topluluğunun sözlü tarihi, kültürel ve siyasi sorunlarının tespiti üzerine…